19 April 2019

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

Blog met laatste nieuws

Windows Phone wint aan populariteit

Geplaatst door MobitopiaDatum 25 October 2013 Reacties 0 reactie Categorie Toestellen

Na een trage start begint het Windows Phone besturingssysteem voor mobiele telefoons aanmerkelijk aan populariteit te winnen. In de afgelopen 3 maanden heeft Windows Phone 10% van de markt in bezit. Wanneer we deze cijfers vergelijken met de marktaandeel cijfers van vorig jaar is dit dubbel zo veel. Deze informatie is onlangs vrijgegeven door een onderzoeksbureau.

Dit bureau checkt elk jaar de ontwikkelingen in de telecom branche in Europa. Niet alle landen zijn meegenomen in dit onderzoek, maar wel de belangrijkste maatgevende landen zoals Italie, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannie, Frankrijk en Nederland. Deze statistieken wijzen erop dat Windows Phone overal een aanzienlijke stijging laat zien. Op Italiaans grondgebied doet Windows Phone het momenteel buitensporig goed met een aandeel van meer dan 15%.


In de grootste Europese landen heeft Windows Phone een gemiddeld marktaandeel van 10%. De enorme groei van Windows Phone heeft negatieve gevolgen voor Blackberry en iOs (Apple). Het marktaandeel van het besturingssysteem van Apple ging bijna 5% onderuit en zakten naar ongeveer 16%. Blackberry viel 3% terug en heeft momenteel nog 2% van de markt in handen.

De opkomende populariteit van Windows Phone is voor een gedeelte toe te wijzen aan de economische mindere tijden. Het besturingssysteem van Windows zit veelal in het goedkopere segment mobiele telefoons en smartphones. Een voorbeeld van zo’n goedkoop toestel is de Nokia Lumia 520. Dit type telefoon is erg goed verkocht in de UK en dat is zichtbaar in de groeicijfers. Deze trend zie je ook terug in de andere grote Europese landen.

Windows komt echter nog lang niet in de buurt van marktleider Android. Het besturingssysteem van Google staat op eenzame hoogte met een Europees marktaandeel van ruim 70%. Windows Phone zal zijn pijlen de komende tijd met name richten op Apple. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino zal met iets nieuws moeten komen om Windows Phone op afstand te houden.

Reacties

Schrijf zelf een reactie

Laatste reacties

    No recent comment found.

Wie is Mobitopia

Aenean malesuada linkje eros et volutpat. Donec et quam ipsum, id vulputate ipsum.

© 2013 - 2019 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks