30 Juni 2022

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

  • 6
  • 7
  • 0
  • 3
  • 3

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik bellen in het buitenland met mijn abonnement?

Bellen in het buitenland kan met elk abonnement. De kosten zijn echter verschillend per land. De tarieven vind je op de website van je provider. Over het algemeen geldt dat wanneer je belt vanuit het buitenland, de kosten voor jezelf zijn en erg hoog zijn. Wanneer je wordt gebeld vanuit Nederland, betaalt de beller de reguliere mobiele kosten tot aan de Nederlandse grens. Je betaalt zelf de kosten voor het ontvangen van het gesprek in het buitenland. Degene welke jouw belt hoeft immers niet te weten waar jij je bevind en wordt door deze constructie voor hoge belkosten beschermt. Er wordt al jarenlang gestreden om bellen in het buitenland even duur te maken als in eigen land, maar dat is nog niet het geval.

Terug naar boven

Mijn smartphone is gestolen, wat nu?

De meeste mensen maken het wel een keertje mee, je telefoon wordt gestolen. Vervolgens bel je als eerste met een andere telefoon direct naar je provider. Als je niet meer weet welke dit is, pak dan een recente telefoonrekening. Hier staat alle contact informatie op. De provider zal dan direct de simkaart blokkeren, zodat de dief niet meer op jouw kosten kan gaan bellen. Tevens kan de provider een nieuwe simkaart aanmaken, zodat je nummer blijft behouden. Doe binnen 24-uur aangifte bij de politie van de gestolen smartphone. Een verzekeringsmaatschappij vraagt altijd naar een proces-verbaal wanneer je aanspraak wilt maken op een nieuwe telefoon van de verzekeraar. Zo gauw je weer een nieuwe simkaart en telefoon hebt, kun je wederom contact opnemen met de telecom aanbieder om de simkaart te deblokkeren.

Terug naar boven

Ik heb elders een goedkopere aanbieding gezien, hoe kan dat?

De gsm winkels welke zijn opgenomen in onze prijsvergelijker zijn zelf verantwoordelijk voor de prijsstelling. Het kan helaas altijd voorkomen dat er een foutje insluipt. Dit kan een verkeerde toestel specificatie zijn, maar ook een te dure of goedkope prijsweergave. Natuurlijk wordt Mobitopia dagelijks gecontroleerd op onregelmatigheden en worden 99% de problemen er al uit gefilterd alvorens het op de website verschijnt. We worden enige tijd voor de officiële prijswijzigingen van de telecom providers al op de hoogte gebracht. Dit geeft ons de ruimte en de tijd om onze prijsvergelijker te actualiseren. Tijdens zo’n update kan het voorkomen dat er al informatie op de website komt te staan welke nog fouten bevat. Mocht u zoiets tegenkomen, neem dan direct contact met ons op.

Terug naar boven

Is het mogelijk mijn huidige 06-nummer te behouden?

Het behouden van uw eigen telefoonnummer is vrijwel altijd mogelijk. Dit is voor de meeste gebruikers erg belangrijk wanneer er een nieuw abonnement wordt afgesloten. Niets is vervelender dan van nummer te moeten wijzigen bij het afsluiten van een nieuw abonnement bij een andere telecom provider. Zelfs prepaid nummers kunnen tegenwoordig behouden worden. Er zijn wel enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het nummer te behouden. Zo moet het 06-nummer nog in gebruik zijn en moet het huidige abonnement binnen twee maanden aflopen. De nieuwe telecom aanbieder zal bij uw huidige provider het contract laten ontbinden, zodat het nummer probleemloos over kan worden gezet. U hoeft hier zelf niets voor te doen, behalve aan te geven dat het huidige telefoonnummer behouden dient te worden.

Terug naar boven

Wat is een Sim Only abonnement precies?

Wanneer u reeds in het bezit bent van een goed functionerende telefoon en geen reden ziet om een  nieuwe gsm aan te schaffen kunt u het beste voor een Sim Only abonnement kiezen. Het grote voordeel hiervan is dat alleen een abonnement zonder nieuw toestel een stuk goedkoper is. Zo’n Sim Only abonnement bestaat namelijk uit slechts een losse simkaart welke u gewoon in uw eigen mobieltje kunt plaatsen. Een Sim Only abonnement kan wel voor de helft voordeliger zijn als een regulier abonnement in combinatie met een nieuwe smartphone. Bij een Sim Only abonnement horen uiteraard wel dezelfde voorwaarden en dienstverlening als bij een gewoon mobiel abonnement. Check hier onze populairste Sim Only aanbiedingen.

Terug naar boven

© 2013 - 2022 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks