01 Oktober 2022

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

  • 1
  • 6
  • 6
  • 0
  • 5

Blog met laatste nieuws

Steve Jobs haat witte iPhones

Geplaatst door MobitopiaDatum 09 November 2013 Reacties 0 reactie Categorie Fun

De eerste iPhones waren uitsluitend leverbaar in de kleur zwart. Inmiddels zijn de witte varianten van onder andere iPhones en iPads niet meer aan te slepen en met name populair bij de vrouwelijke gebruikers. De witte kleur blijkt een enorme hit, terwijl Apple oprichter Steve Jobs in eerste helemaal niets met deze kleur te maken wilde hebben.

Deze informatie is naar voren gekomen in het boek van Jony Ive. Jony Ive is een werknemer van Apple en verantwoordelijk voor de huisstijl van de producten van Apple. Hij is reeds jarenlang werkzaam bij Apple en ooit begonnen als de assistent van Steve Jobs. De ervaringen van John zijn opgetekend in het boek “The Genius Behind Apple’s Greatest Products”

Vanaf januari 2013 is hij ook verantwoordelijk voor het uiterlijk van de besturingssoftware (iOS) van Apple. Het onlangs fors aangepakte uiterlijk van iOS 7 is dan ook gebeurd onder leiding van John Ive. Ten tijde van zijn samenwerking met Steve Jobs hadden ze grote meningsverschillen over de kleurstelling van Apple producten. De iBook van Apple was destijds wit van kleur en John was van mening dat deze lijn doorgetrokken moest worden naar de andere productgroepen van Apple. Ive kwam met een witte iPod en stalen accenten uit de ontwerpzaal om aan Steve te tonen. Steve vond de kleur direct al vreselijk en stuurde John Ive terug naar de ontwerpafdeling. De ontwerpers lieten zich niet zomaar afbluffen en hebben toen iPods gemaakt in verschillende andere wit tinten.

Hieruit zijn de kleuren sneeuwwit, wolkwit en maangrijs naar voren gekomen. Steve Jobs was zeer content met de kleur maangrijs en deze kleurvariatie werd dan ook toegepast bij het ontwerpen van accessoires van Apple desktop computers en later ook voor de oordopjes van de iPod. Veel mensen denken nog steeds dat die dopjes wit van kleur zijn, maar dit is niet zo. Steve Jobs was van de details en dit was zo’n detail.

Reacties

Schrijf zelf een reactie

Laatste reacties

    No recent comment found.

Wie is Mobitopia

Aenean malesuada linkje eros et volutpat. Donec et quam ipsum, id vulputate ipsum.

© 2013 - 2022 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks