17 Juni 2019

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

Blog met laatste nieuws

Sim only abonnement stoot toestel met abonnement van troon.

Geplaatst door MobitopiaDatum 02 December 2015 Reacties 0 reactie Categorie Simonly abonnementen

Jarenlang stonden nieuwe mobiele telefoons in combinatie met een mobiel abonnement bovenaan in de verkooplijstjes van gsm shops. De tijden zijn veranderd. Het Sim Only abonnement heeft deze koppositie overgenomen.

De feiten in cijfers.

Sim only abonnementen zijn op dit moment ongekend populair. Er worden meer Sim Only abonnementen verkocht dan losse smartphone met abonnement. Deze feiten zijn door markt onderzoeker GFK naar buiten gebracht. In Holland vind er een duidelijke verschuiving plaats. Zo bestonden in december 2014 nog maar 30 procent van alle verkochte abonnementen uit de oude combinatie telefoon met abonnement. Het Sim-Only abonnement nam bijna 60 procent voor haar rekening.

Sim-Only aan opmars bezig.

Wanneer we niet alleen naar december kijken, maar naar heel vorig haar dan zien we overduidelijk een trendbreuk. Het procentuele verschil is kleiner dan in december, maar toch slaat de balans wederom door naar de Sim-Only aanbiedingen. De klassieke abonnementsvorm besloeg 40 procent en de Sim-Only abonnementsvorm 50 procent van de makt. Om de verschuiving nog duidelijker te maken. In het jaar 2013 was dit 45 procent voor de klassieke abonnementsvorm en 35 procent voor Sim-Only. De overige percentages gaan naar de verkoop van prepaid telefoons.

Wat is een Sim-Only abonnement?

Wanneer je oude toestel nog prima voldoet dan kun je ervoor kiezen je smartphone te blijven gebruiken en alleen een abonnement af te sluiten voor je belminuten en internetbundel. Dit scheelt in tegenstelling tot de klassieke abonnementsvorm in de portemonnee. Hierbij betaalde je namelijk maandelijks een hoger bedrag, omdat de kosten van het toestel hierin meegenomen worden. Deze kosten haal je er met een Sim Only abonnement tussenuit, omdat je gebruik maakt van je huidige smartphone.

Tags: , , ,

Reacties

Schrijf zelf een reactie

Laatste reacties

    No recent comment found.

Wie is Mobitopia

Aenean malesuada linkje eros et volutpat. Donec et quam ipsum, id vulputate ipsum.

© 2013 - 2019 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks