20 November 2017

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

Blog met laatste nieuws

Op vakantie bellen met je eigen belbundel

Geplaatst door MobitopiaDatum 19 May 2017 Reacties 0 reactie Categorie Nieuws

Vanaf juni bellen en internetten binnen de EU met je Nederlandse belbundel. Maar let wel op, iedere provider geeft een eigen invulling aan de landen die binnen de EU vallen. Informeer van te voren bij je provider of het land waar je naartoe gaat ook echt onder hun voorwaarden valt. Anders staat je een lelijke verrassing te wachten terug in Nederland.

Gezond en fijn 2017

Geplaatst door MobitopiaDatum 09 January 2017 Reacties 0 reactie Categorie Nieuws

Wij van Mobitopia wensen iedereen een gezond nieuw jaar! Ook in 2017 staan we garant voor de nieuwste smartphones en het allerlaatste telecom nieuws.

Introductie Samsung Galaxy Note 7 uitgesteld

Geplaatst door MobitopiaDatum 12 August 2016 Reacties 0 reactie Categorie Nieuws

Er is vandaag bekend geworden dat de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 niet vanaf 2 september leverbaar is, maar een week is uitgesteld. De officiële lancering in de Benelux zal nu op 9 september plaatsvinden. De reden is volgens Samsung de enorme interesse in het toestel. Geïnteresseerden kunnen wel vanaf volgende week een pre-order plaatsen om de Note 7 alvast te reserveren. Vroege beslissers ontvangen een gratis Virtual Reality bril van Samsung. Het loont dus zeer zeker de moeite om je bestelling alvast te plaatsen. In het thuisland van Samsung is de Note 7 nu al populairder dan de Galaxy S7 en de S7 Edge.

Specificaties

Begin deze maand introduceerde Samsung de Galaxy Note 7. De Note is een combinatie van een mobiele telefoon en een tablet, vandaar de benaming phablet. De Note 7 is de langverwachte opvolger van de Galaxy Note 5. Er gaan al geruime tijd geruchten rond dat de Note 7 voorzien zou worden van Android 7.0 Nougat. Dit zou echter zeer opzienbarend zijn, omdat Google haar eigen nieuwe Nexus met Nougat nog helemaal niet heeft uitgebracht. Dit zou impliceren dat de concurrent eerder is met het nieuwste besturingssysteem van Google dan Google zelf. In de tussentijd vervaagde dit gerucht en ging iedereen ervan uit dat dit slechts een gerucht bleef. Totdat Samsung deze week plotseling bekendmaakte dat binnen 3 maanden toch de nieuwste Android 7.0 Nougat voor de Note 7 leverbaar zou zijn. Tot die tijd staat er Android 6.0.1 Marshmallow op de Note 7.

Prijs en varianten

De Note 7 zal in de Nederlandse telefoonwinkels EUR 849 gaan kosten en zal leverbaar zijn in de kleuren zilver, blauw en zwart. Het beeldscherm is 5,7 inch groot en is Amoled uitgevoerd. Het toestel heeft net zoals de S7 Edge een gebogen touchscreen, welke iets doorloopt over de zijkanten. Het geavanceerde aanraakscherm is geoptimaliseerd voor HDR. De Note 7 wordt aangedreven door een Exynos 8990 processor in combinatie met een Mali T880 chipset en 4 GB RAM geheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 64 GB en kan worden uitgebreid met een micro SD kaartje. Aan de achterzijde zit een 12 MP camera en de selfie camera is 5 MP. Een unieke innovatie op de Galaxy Note 7 is de irisscanner. Hiermee kan je de telefoon beveiligen tegen ongewenste ogen met je eigen ogen. Ook is de energiebesparingstand en de stylus aanzienlijk verbeterd. Naast een waterdichte behuizing heeft het Always On Display ook meer mogelijkheden.

Samsung-Galaxy-Note7

In het thuisland van Samsung komt er zelfs nog een uitgebreidere versie van de Samsung Galaxy Note 7 uit. Deze heeft onder andere een dual simkaart houder en 6 GB RAM geheugen in plaats van 4 GB.

Lenovo toont modulaire Moto Z

Geplaatst door MobitopiaDatum 14 June 2016 Reacties 0 reactie Categorie Toestellen

Verstokte Moto X smartphone liefhebbers zaten deze week met de handen in het haar vanwege de aankondiging van Lenovo om de opvolger bekend te maken. De verwachting was dat de Moto Z de Moto X zou gaan opvolgen, maar niets is minder waar. Lenovo heeft naast de nieuwste Moto Z-lijn ook nog plannen met de Moto X telefoon.

14-6-2016-Moto-Z

Lenovo Moto Mods

De laatste dagen is Lenovo regelmatig in het nieuws vanwege de aankondiging van de Moto Z en de Moto Z Force. Dit zijn de twee nieuwste paradepaardjes van Lenovo. Zogenaamde modulaire telefoons met een nieuw design. Een modulaire telefoon kun je uitbreiden door er losse modules aan vast te maken. Bij de Moto lijn heten deze opklikbare modules Moto Mods en deze kun je aan de achterzijde van de mobiele telefoon bevestigen middels magnetisme en een stekkertje. Zodoende heb je geen speciaal gereedschap om de modules vast te maken. Het is plug and play. Zo heb je Moto Mods in de vorm van een beamer of forsere accu. Ook kan de telefoon middels Style Mods gepimpt worden. Op de plek van een Moto Mod kun je dan een nieuw achterkantje in een aparte kleur bevestigen.

Moto Z smartphone

Lenovo lanceerde de twee Moto Z modellen zo agressief dat weinig mensen hadden gedacht dat de Moto X überhaupt nog een rol zou spelen in de toekomst van Lenovo. De Moto Z zou de logische opvolger zijn van de Moto X en daarmee was de kous af. Zeker nadat Motorola door Lenovo is overgenomen, is er nog geen logica te bespeuren in de lange termijn strategie. Vlak na de overname deed Lenovo het bericht uit dat ze zich voornamelijk gingen focussen op high-end smartphones. Plotsklaps enkele weken later werd de Moto G4 Play aangekondigd. Een overduidelijk budget model. Ook liet Lenovo in een persbericht weten dat ze nog geen duidelijke lijn hadden gevonden over de te varen koers met beide bedrijven.

Moto X telefoon

De onduidelijkheid is vanaf nu iets afgenomen. Lenovo heeft officieel kenbaar gemaakt dat de Moto X nog steeds in hun toekomst plannen past. Zo lieten ze optekenen dat de Moto X nog steeds een hoge prioriteit heeft en dat de Moto X Force onlangs nog is verscheept naar nieuwe globale afzetmarkten. De Moto Z en de Moto X combineren enkele kenmerken, maar onder aan de streep zijn het wel verschillende telefoons voor verschillende doelgroepen. Die diversiteit is erg belangrijk voor Lenovo. De techneuten onder ons lopen massaal weg met de Moto Z smartphone en optionele Moto Mods.

Innovatie staat bovenaan

De aankondiging van de nieuwste Moto Z smartphones is voor Lenovo een middel om te laten zien dat ze op de toekomst zijn voorbereid en blijven innoveren. De Moto X telefoons blijven bestaan en zorgen voor een stabiele basis. De Moto Z en de Moto Z Force worden dit najaar verwacht in Noord-Amerika. Daarna is Europa aan de beurt. Voor een mobiel abonnement in combinatie met de Moto Z zul je nog even geduld moeten hebben.

Laatste reacties

    No recent comment found.

Wie is Mobitopia

Aenean malesuada linkje eros et volutpat. Donec et quam ipsum, id vulputate ipsum.

© 2013 - 2017 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks