10 Juli 2020

Gratis en onafhankelijk mobiele telefoons, abonnementen en providers vergelijken

Zij gingen u deze
maand voor:

Blog met laatste nieuws

Goedkope iPhone SE is klein maar fijn

Geplaatst door MobitopiaDatum 04 April 2016 Reacties 0 reactie Categorie Nieuws

Het is bijna zover. De nieuwe iPhone SE staan op het punt uitgeleverd te worden aan de eerste klanten. Vanaf dan zullen ook de eerste echte gebruikers reviews verschijnen. Enkele toonaangevende magazines hebben de SE uiteraard al eerder in de handen gehad en de smartphone stevig aan de tand gevoeld. De eerste ervaringen lijken uitermate positief.

Kloon van de iPhone 5S

Qua originaliteit loopt de iPhone SE niet voorop en lijkt in eerste instantie als twee druppels water op de paar jaar oude iPhone 5S. Zelfs de 5S hoesjes zouden geschikt zijn voor de nieuwere SE. Dit betekent ook dat het beeldscherm van de SE naar de huidige maatstaven met 4 inch vrij klein is. Zeker als je de laatste jaren bekend bent geraakt met de 5,5 inch iPhone 6S Plus, is het verschil enorm groot en voelt als een stap terug. Deze ogenschijnlijke stap terug qua beeldscherm afmetingen zal Apple niet zomaar hebben gedaan. Apple heeft zich al jarenlang bewezen als een partij welke de markt perfect aanvoelt en hierin de mogelijkheden weet te ontdekken. Er is ongetwijfeld vraag naar hoogwaardige smartphones met kleinere schermen.

De SE is daarom ook geen minderwaardig toestel. De techniek onder het wellicht wat verouderde front heeft niet stilgestaan. De iPhone SE mobiele telefoon  is snel en krachtig en op dat vlak een significante verbetering ten opzichte van de 5S.

Technische specificaties

Er zit een accu met een behoorlijk accuduur in de SE. Uit de eerste test bleek een batterijduur van 10 uur bij normaal gebruik. Dat is een paar uur langer dan bijvoorbeeld de iPhone 5S en 6S en bijna 3 uur langer dan van de nieuwste Samsung Galaxy S7 smartphone. Tevens is de GSM voorzien van een prima camera, namelijk dezelfde 12 MP camera als in de 6S. Een grote ergernis bij bepaalde modellen is dat de camera uit de behuizing steekt. Dit probleem is verholpen bij de SE, omdat de behuizing een fractie dikker is. Hierdoor ziet de SE er een stukje strakker uit dan haar voorgangers.

Naast de fantastische camera is toch de snelheid van de smartphone het meest uit het oog springende van de SE. Deze kleine telefoon is groots is prestaties en daardoor een fijn handzaam high-end toestel. Gemakkelijk op te bergen in broekzak of handtas.

Geen 3D Touch functie

Het grootste minpunt is het ontbreken van 3D Touch. Deze drukgevoelige techniek in het aanraakscherm maakt de iPhone 6S Plus juist een erg prettig toestel. Dat is daarom wel een gebrek bij de iPhone SE. Niet iedereen zal deze feature missen, maar als je hier aan gewend bent geraakt dan merk je dit direct in functionaliteit. Het ontbreken van 3D Touch zie je natuurlijk wel terug in de prijs. Voor 489 euro heb je al een iPhone SE met 16 GB opslag capaciteit en dat een een schijntje vergeleken met de twee keer zo dure iPhone 6S.

Tags: , , ,

Reacties

Schrijf zelf een reactie

Laatste reacties

    No recent comment found.

Wie is Mobitopia

Aenean malesuada linkje eros et volutpat. Donec et quam ipsum, id vulputate ipsum.

© 2013 - 2019 Mobitopia.nl - Alle rechten voorbehouden. Mobitopia.nl is onderdeel van Cyberworks